Češi otevírají nový trh s ukládáním energie

Na podzim roku 2017 byl v Horní Suché u Havířova položen základní kámen továrny, která bude mít během několika let jednu z největších kapacit výroby akumulátorů HE3DA v Evropě.

Projekt akciové společnosti Magna Energy Storage bude financován díky jejím strategickým akcionářům. Prvním je společnost Battery Unite s.r.o. Její prezidenti Jaroslav Kučera a Milan Rýdl říkají, že už nyní je zájem o produkci obrovský: mají předobjednávky na více než roční produkci. "Investoři na stavbu největší české továrny na baterie jsou připraveni a zájem se zvyšuje každým dnem," říkají představitelé společnosti.

Co je Battery Unite?

Jsme privátní společnost založená s cílem dotáhnout do praxe velkovýrobu akumulátorů podle technologie firmy HE3DA. S našimi partnery se tedy soustředíme na zdárné dokončení a spuštění výrobních linek v Horní Suché. Jsme přesvědčeni, že náš úspěch bude mít zásadní dopad na všestranný rozvoj oboru akumulace energie, především z obnovitelných zdrojů, regulace energetických sítí a umožní to nebývalý rozvoj sítí dobíjecích stanic pro elektromobily. A to bez nutnosti zásadní rekonstrukce rozvodných elektrických sítí.