Záznam ze Zelené modernizace Česka 2024

Přinášíme zpětný pohled na účast pana Binara na konferenci Zelená modernizace Česka, která proběhla 14.května na Pražském hradě. Ve článku naleznete mimo jiné odkaz na záznam přednášky o tom, proč jsou baterie nutné pro zelenou transformaci a proč jsou baterie HE3DA tou správnou volbou.

I když byla prezentace relativně krátká, podařilo se Václavu Binarovi stručně shrnout problematiku bateriového průmyslu v EU a krátce představit naši technologii. Jeden z nejdůležitějších slidů prezentace srovnával ekonomický dopad na EU ve čtyřech různých scénářích. Prvním scénářem byl import baterií do EU, druhým bylo založení dceřiné společnosti asijské firmy v EU. Třetí scénář popisoval evropský projekt využívající asijské licence a subdodavatele. Poslední, čtvrtý scénář představoval náš projekt, kde vlastníme know-how a snažíme se budovat evropský dodavatelský řetězec.

Screenshot 2024-06-13 at 12.35.32.png

Jak sami můžete posoudit, dle odhadů vychází náš projekt jednoznačně nejzajímavěji z pohledu makroekonomických přínosů pro Evropskou Unii.

Další zajímavou informací je predikce vývoje trhu s bateriemi, která předpovídá, že do roku 2032 vzroste trh na více než 150 miliard EUR. Dle odhadů bude drtivá většina baterií založena na li-ion technologii. Tento předpoklad potvrzuje, že má toto odvětví velký potenciál, který s časem poroste.